- Lip 18, 2007
- 419
- 0
- 0
To ciasto jest niesamowite
Zajmuje raptem pół godzinki razem z pieczeniem, a smakuje
bosko i rozpływa się w ustach. Następnym razem zamierzam oddać rum, może smakować jeszcze lepiej
.
200 g gorzkiej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej)
90 g masła
8 żółtek
7 płaskich łyżek cukru
*Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając.
*Żółtka ucieramy z cukrem pudrem do białości.
*Stopniowo łączymy obie masy.
*Rozsmarowujemy ciasto na blasze wyłożonej papierem, ciasto powinno mieć grubość ok.
1,5 cm.
*Pieczemy ok. 10 min w temperaturze 160-170 stopni.
bosko i rozpływa się w ustach. Następnym razem zamierzam oddać rum, może smakować jeszcze lepiej
200 g gorzkiej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej)
90 g masła
8 żółtek
7 płaskich łyżek cukru
*Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając.
*Żółtka ucieramy z cukrem pudrem do białości.
*Stopniowo łączymy obie masy.
*Rozsmarowujemy ciasto na blasze wyłożonej papierem, ciasto powinno mieć grubość ok.
1,5 cm.
*Pieczemy ok. 10 min w temperaturze 160-170 stopni.
