Przepis wypatrzyłam w "Moim Gotowaniu", jak zwykle wieczorem, bo wtedy mam największą ochotę na słodycze lub słodkie eksperymenty. A produkty zawsze się znajdą.
Składniki
30 dkg owoców jagodowych (miałam maliny i borówki amerykańskie), jeżyny, borówki, poziomki itp
6 żółtek
5 dkg cukru
250 ml (szklanka ) białego półwytrawnego wina (tylko takie miałam)
szczypta cynamonu
W kąpieli wodnej ubić żółtka z cukrem. Dodać cynamon i po trochu wlewać wino, bez przerwy miksując. Kiedy masa będzie gęsta i gładka, podajemy w pucharkach lub szerokich kieliszkach z dodatkiem owoców. Proste, szybkie i smaczne.
Składniki
30 dkg owoców jagodowych (miałam maliny i borówki amerykańskie), jeżyny, borówki, poziomki itp
6 żółtek
5 dkg cukru
250 ml (szklanka ) białego półwytrawnego wina (tylko takie miałam)
szczypta cynamonu
W kąpieli wodnej ubić żółtka z cukrem. Dodać cynamon i po trochu wlewać wino, bez przerwy miksując. Kiedy masa będzie gęsta i gładka, podajemy w pucharkach lub szerokich kieliszkach z dodatkiem owoców. Proste, szybkie i smaczne.
Ostatnią edycję dokonał moderator: