Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zacierka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 297116" data-attributes="member: 561"><p>-włoszczyzna</p><p>-ziemniaki-cebula</p><p>-mąka+ woda</p><p>-smalec ze skwarkami lub olej</p><p>-natka</p><p>-magi</p><p>-sól, pieprz</p><p></p><p>moja ulubiona zupa :</p><p>włoszczyzna , najlepiej młodą tzn. seler z nacią , wrzucic do garnka, zagotowac po ok 20-30 min. wrzucic marchewke w talarki, kilka ziemniaków w kostkę pokrojonych, przygotowac zacierki:mąka + woda, odrywając wrzucac do zupy (dośc duże kawałki ok 1/2 orzecha włoskiego) , gotowac chwilę, na koniec dodac do zupy cebulke, pokrojoną w kostkę i podsmażoną na smalcu ze skwarkami -razem ze skwarkami(mozna na oleju, ale to juz nie to). Mocno popieprzyc, posolic, po rozlaniu na talerze dodac dużo natki i magi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 297116, member: 561"] -włoszczyzna -ziemniaki-cebula -mąka+ woda -smalec ze skwarkami lub olej -natka -magi -sól, pieprz moja ulubiona zupa : włoszczyzna , najlepiej młodą tzn. seler z nacią , wrzucic do garnka, zagotowac po ok 20-30 min. wrzucic marchewke w talarki, kilka ziemniaków w kostkę pokrojonych, przygotowac zacierki:mąka + woda, odrywając wrzucac do zupy (dośc duże kawałki ok 1/2 orzecha włoskiego) , gotowac chwilę, na koniec dodac do zupy cebulke, pokrojoną w kostkę i podsmażoną na smalcu ze skwarkami -razem ze skwarkami(mozna na oleju, ale to juz nie to). Mocno popieprzyc, posolic, po rozlaniu na talerze dodac dużo natki i magi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zacierka
Top
Bottom