Zakąski z serem

volpe

Member
Cze 4, 2008
52
0
0
Składniki:
125 g sera typu fromage lub bryndzy owczej
60 g miękkiego masła
4 łyżki kwaśnej śmietany
8 kromek chleba
1 pęczek rzodkiewek
natka pietruszki
30 g posiekanych orzechów włoskich
oliwki

Wykonanie:
1. Ser rozgnieść widelcem, utrzeć z masłem i śmietaną.
2. Kromki posmarować masą. Ozdobić rzodkiewką i natką, orzechami włoskimi i oliwkami - jak kto lubi.

Świetnie smakuje ze świeżymi owocami jak winogrona, gruszki, ananas.
Żeby uzyskać gładki krem, można użyć miksera.
Z przepisu wychodzą 4 porcje każda po 404 kcal.

Smacznego!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy