- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
125 g sera typu fromage lub bryndzy owczej
60 g miękkiego masła
4 łyżki kwaśnej śmietany
8 kromek chleba
1 pęczek rzodkiewek
natka pietruszki
30 g posiekanych orzechów włoskich
oliwki
Wykonanie:
1. Ser rozgnieść widelcem, utrzeć z masłem i śmietaną.
2. Kromki posmarować masą. Ozdobić rzodkiewką i natką, orzechami włoskimi i oliwkami - jak kto lubi.
Świetnie smakuje ze świeżymi owocami jak winogrona, gruszki, ananas.
Żeby uzyskać gładki krem, można użyć miksera.
Z przepisu wychodzą 4 porcje każda po 404 kcal.
Smacznego!
125 g sera typu fromage lub bryndzy owczej
60 g miękkiego masła
4 łyżki kwaśnej śmietany
8 kromek chleba
1 pęczek rzodkiewek
natka pietruszki
30 g posiekanych orzechów włoskich
oliwki
Wykonanie:
1. Ser rozgnieść widelcem, utrzeć z masłem i śmietaną.
2. Kromki posmarować masą. Ozdobić rzodkiewką i natką, orzechami włoskimi i oliwkami - jak kto lubi.
Świetnie smakuje ze świeżymi owocami jak winogrona, gruszki, ananas.
Żeby uzyskać gładki krem, można użyć miksera.
Z przepisu wychodzą 4 porcje każda po 404 kcal.
Smacznego!