Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiaszczone ziemniaki o cytrynowej nucie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 361692" data-attributes="member: 298"><p><strong>Zapiaszczone ziemniaki o cytrynowej nucie.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]502[/ATTACH]</p><p></p><p>5 dużych ziemniaków</p><p>3 łyżki białego wytrawnego wina</p><p>3 cebule</p><p>1 łyżka otartej skórki z cytryny</p><p>6 łyżek bułki tartej</p><p>2 łyżki posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>sól kamienna mielona</p><p></p><p>oliwa do smażenia</p><p></p><p>1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie (jednak nie rozpadające się).</p><p>2. Ugotowane ziemniaki skrapiamy białym winem.</p><p>3. Cebulę kroimy w talatki i smażymy na lekko złocisty kolor. Dodajemy skórkę z cytryny, natkę pietruszki, bułkę tartą.</p><p>4 Na koniec dodajemy ziemniaki i podsmażamy wszystko do momentu, aż ziemniaki nabiorą lekko złocistego koloru.</p><p>5. Tak przyrządzone ziemniaki podajemy na gorąco. Pasują zarówno do mięs jak i chłodników.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 361692, member: 298"] [B]Zapiaszczone ziemniaki o cytrynowej nucie.[/B] [ATTACH=full]502[/ATTACH] 5 dużych ziemniaków 3 łyżki białego wytrawnego wina 3 cebule 1 łyżka otartej skórki z cytryny 6 łyżek bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól kamienna mielona oliwa do smażenia 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie (jednak nie rozpadające się). 2. Ugotowane ziemniaki skrapiamy białym winem. 3. Cebulę kroimy w talatki i smażymy na lekko złocisty kolor. Dodajemy skórkę z cytryny, natkę pietruszki, bułkę tartą. 4 Na koniec dodajemy ziemniaki i podsmażamy wszystko do momentu, aż ziemniaki nabiorą lekko złocistego koloru. 5. Tak przyrządzone ziemniaki podajemy na gorąco. Pasują zarówno do mięs jak i chłodników. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiaszczone ziemniaki o cytrynowej nucie.
Top
Bottom