Zapiekane kajzerki z jajkiem sadzonym

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
Dla 4 osób

4 kajzerki
4 jajka
10 dag startego żółtego sera
2 łyżki masła
kilka listków pietruszki
sól, pieprz

z bułek odciąć wierzchy, miąższ wydrążyć łyżeczką
ser żółty rozetrzeć z łyżką masła i posmarować tym bułki w środku ( jak ktoś lubi można posypać trochę curry )
wbić jajka do środka bułki, ( na środku można położyć troszkę keczupu )
kajzerki położyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, obok położyć posmarowane masłem odcięte wierzchy dobre do dżemu lub białego sera
zapiekać aż białka się zetną ( ok 10 min )
przed podaniem posypać natką

dobry sposób za zużycie czerstwych bułek, które zawsze w ząbki kolą
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Znam i potwierdzam, że warto robić. Wspaniała alternatywa na śniadanie
daumen.gif

Kurczę już dawno nie robiłam
gruebel_2.gif
, trzeba odświeżyć wspomnienie smaku
fiesgrins.gif