Dla 4 osób
4 kajzerki
4 jajka
10 dag startego żółtego sera
2 łyżki masła
kilka listków pietruszki
sól, pieprz
z bułek odciąć wierzchy, miąższ wydrążyć łyżeczką
ser żółty rozetrzeć z łyżką masła i posmarować tym bułki w środku ( jak ktoś lubi można posypać trochę curry )
wbić jajka do środka bułki, ( na środku można położyć troszkę keczupu )
kajzerki położyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, obok położyć posmarowane masłem odcięte wierzchy dobre do dżemu lub białego sera
zapiekać aż białka się zetną ( ok 10 min )
przed podaniem posypać natką
dobry sposób za zużycie czerstwych bułek, które zawsze w ząbki kolą
4 kajzerki
4 jajka
10 dag startego żółtego sera
2 łyżki masła
kilka listków pietruszki
sól, pieprz
z bułek odciąć wierzchy, miąższ wydrążyć łyżeczką
ser żółty rozetrzeć z łyżką masła i posmarować tym bułki w środku ( jak ktoś lubi można posypać trochę curry )
wbić jajka do środka bułki, ( na środku można położyć troszkę keczupu )
kajzerki położyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, obok położyć posmarowane masłem odcięte wierzchy dobre do dżemu lub białego sera
zapiekać aż białka się zetną ( ok 10 min )
przed podaniem posypać natką
dobry sposób za zużycie czerstwych bułek, które zawsze w ząbki kolą