- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Potrawa powstała w wyniku sprzątania lodówki. Okazała się świetna w smaku, akurat na nasze głodne podniebienia. Wszyscy zgodnie postanowiliśmy przy stole, że mam to zapisać ku pamięci i powtarzać.
Plastry schabu pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w półplasterki.
W żaroodpornym naczyniu układać w kolejności:
ziemniaki
sól, pieprz, czubrica
schab
cebula
ziemniaki
sól, pieprz, czubrica
cebula
itd.
Zalać bulionem i zapiekać w piekarniku w 180 st. C około 1h.
- 5 - 6 ziemniaków
- 2-3 plastry schabu
- sól, pieprz
- czubrica zielona
- cebula czosnkowa lub słodka
- 1 1/2 szklanki bulionu
Plastry schabu pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w półplasterki.
W żaroodpornym naczyniu układać w kolejności:
ziemniaki
sól, pieprz, czubrica
schab
cebula
ziemniaki
sól, pieprz, czubrica
cebula
itd.
Zalać bulionem i zapiekać w piekarniku w 180 st. C około 1h.