Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiekane naleśniki z parówkami i kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 75220" data-attributes="member: 128"><p>Pierwowzór przepisu pochodzi z "Claudii"</p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>Naleśniki:</p><p></p><p>1 jajko</p><p>1/2 szklanki mąki</p><p>1/2 szklanki mleka</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p></p><p>4 parówki</p><p>400 g kiszonej kapusty</p><p>4-5 łyżek keczupu</p><p>4-5 łyżek musztardy</p><p>sól, pieprz</p><p>ostra papryka</p><p>ewentualnie kminek</p><p>100 g startego żółtego sera</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Powinno mieć konsystencję gęstej smietany.</p><p>Usmażyć 4 duże naleśniki.</p><p>Kapustę opłukać, poszatkować i poddusić na łyżce oleju na małym ogniu przez 20 minut.</p><p>Doprawić solą, pieprzem, papryką i kminkiem.</p><p>Parówki ugotować.</p><p>Musztardę wymieszać z keczupem i sosem posmarować każdy naleśnik.</p><p>Na sosie rozłożyć podduszoną kapustę i parówkę. każdy naleśnik zrolować i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem.</p><p>Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.</p><p></p><p>Sos do naleśników może być dowolny, wedle uznania.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 75220, member: 128"] Pierwowzór przepisu pochodzi z "Claudii" [B]składniki[/B] Naleśniki: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka szczypta soli Nadzienie: 4 parówki 400 g kiszonej kapusty 4-5 łyżek keczupu 4-5 łyżek musztardy sól, pieprz ostra papryka ewentualnie kminek 100 g startego żółtego sera [B]sposób przygotowania[/B] Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Usmażyć 4 duże naleśniki. Kapustę opłukać, poszatkować i poddusić na łyżce oleju na małym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, papryką i kminkiem. Parówki ugotować. Musztardę wymieszać z keczupem i sosem posmarować każdy naleśnik. Na sosie rozłożyć podduszoną kapustę i parówkę. każdy naleśnik zrolować i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Sos do naleśników może być dowolny, wedle uznania. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiekane naleśniki z parówkami i kapustą
Top
Bottom