- Wrz 13, 2004
 
- 11,875
 
- 0
 
- 0
 
Zapiekane naleśniki z serem Turek Camembert
Przepis pochodzi z płyty CD dołączonej do sera TUREK
Trudno to przeglądać, więc tu wklejam ku pamięci
30 minut
1 ser Turek Camembert
sól, pieprz
Ciasto naleśnikowe:
1/2 l mleka
3 jaja
1/4 kg mąki wrocławskiej
Nadzienie:
250 g szpinaku
czosnek do smaku
Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem ze szpinaku, zwijamy i składamy na pół.
Układamy w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym lub na blasze, na wierzchu układamy plasterki Camemberta i zapiekamy.
Podajemy z sałatką ze świeżych warzyw.
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
	
		
			
		
		
	
			
			Przepis pochodzi z płyty CD dołączonej do sera TUREK
Trudno to przeglądać, więc tu wklejam ku pamięci
30 minut
1 ser Turek Camembert
sól, pieprz
Ciasto naleśnikowe:
1/2 l mleka
3 jaja
1/4 kg mąki wrocławskiej
Nadzienie:
250 g szpinaku
czosnek do smaku
Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem ze szpinaku, zwijamy i składamy na pół.
Układamy w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym lub na blasze, na wierzchu układamy plasterki Camemberta i zapiekamy.
Podajemy z sałatką ze świeżych warzyw.