- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Deser z restauracji Ginger w Warszawie - tak pyszny, że Graz go po swojemu odtworzyła i rodzinę ugościła
Śliwki
cukier
lody waniliowe
orzechy zmielone (jakie mamy pod ręką)
Ślwki pestkujemy, układamy w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy cukrem. Zapiekamy przez ok. 30 min - do czasu az puszczą sok (soku ma byc dużo)
Układamy gorące sliwki w miseczkach (z sosem, z sosem!). Kładziemy na to lody waniliowe. Posypujemy szczodrze orzechami.
Smacznego.
Śliwki
cukier
lody waniliowe
orzechy zmielone (jakie mamy pod ręką)
Ślwki pestkujemy, układamy w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy cukrem. Zapiekamy przez ok. 30 min - do czasu az puszczą sok (soku ma byc dużo)
Układamy gorące sliwki w miseczkach (z sosem, z sosem!). Kładziemy na to lody waniliowe. Posypujemy szczodrze orzechami.
Smacznego.
