- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
4- 6 kromek chleba bez skórek
90 g pesto
4 jajka lekko ubite
125 ml gęstej, kwaśniej śmietany
125 ml mleka
175 g starego ostrego sera żółtego
60 g pokrojonej mozzarelli
30 g startego parmezenu
Naczynie do zapiekania nasmarować masłem. Kromki posmarować pesto, ułożyć w naczyniu "zielonym do góry".
Wymieszać jajka, śmietanę i mleko. Polać chleb, posypać serami. Piec w 180 st do zrumienienia.
- jeśli używa się czerstwego chleba, po zalaniu go masą mleczno- jajeczną, należy zapiekankę odstawić, by chleb nieco nasiąkł.
90 g pesto
4 jajka lekko ubite
125 ml gęstej, kwaśniej śmietany
125 ml mleka
175 g starego ostrego sera żółtego
60 g pokrojonej mozzarelli
30 g startego parmezenu
Naczynie do zapiekania nasmarować masłem. Kromki posmarować pesto, ułożyć w naczyniu "zielonym do góry".
Wymieszać jajka, śmietanę i mleko. Polać chleb, posypać serami. Piec w 180 st do zrumienienia.
- jeśli używa się czerstwego chleba, po zalaniu go masą mleczno- jajeczną, należy zapiekankę odstawić, by chleb nieco nasiąkł.