Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiekanka gryczana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 54131" data-attributes="member: 90"><p>Nie wiem czy to jest odpowiedni dział, ale nie jest to drogie danie więc zamieszczam:</p><p>7-8 ziemniaków</p><p>1-2 cebule</p><p>2 szklanki kaszy gryczanej ( suchej)</p><p>1/2 szklanki mleka lub śmietany</p><p>grzyby( mogą być pieczarki)-pokrojone w mniejsze kawałki</p><p>1/2 kg boczku ( może być pół na pół surowy i wędzony) a może być też słonina,tak ze 30 dag-pokrojone w słupki lub kostkę.</p><p>1-2 jajka</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Ziemniaki i cebulę zetrzeć jak na placki. Dodać resztę składników, wymieszać dokładnie.Włożyć do naczynia żarodpornego wysmarowanego tłuszczem. Piec pod przykryciem ok. 2 godzin na małym ogniu, tak do 200 st.C Można podawać jako samodzielne danie lub z jakimś sosem, np. grzybowym lub np. ze zrazami. Pycha. Można sobie odsmażać na patelni. Duża to jest porcja.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 54131, member: 90"] Nie wiem czy to jest odpowiedni dział, ale nie jest to drogie danie więc zamieszczam: 7-8 ziemniaków 1-2 cebule 2 szklanki kaszy gryczanej ( suchej) 1/2 szklanki mleka lub śmietany grzyby( mogą być pieczarki)-pokrojone w mniejsze kawałki 1/2 kg boczku ( może być pół na pół surowy i wędzony) a może być też słonina,tak ze 30 dag-pokrojone w słupki lub kostkę. 1-2 jajka sól, pieprz Ziemniaki i cebulę zetrzeć jak na placki. Dodać resztę składników, wymieszać dokładnie.Włożyć do naczynia żarodpornego wysmarowanego tłuszczem. Piec pod przykryciem ok. 2 godzin na małym ogniu, tak do 200 st.C Można podawać jako samodzielne danie lub z jakimś sosem, np. grzybowym lub np. ze zrazami. Pycha. Można sobie odsmażać na patelni. Duża to jest porcja. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Zapiekanka gryczana
Top
Bottom