- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z INDYKIEM
składniki:
- pół piersi z indyka
- mrożona mieszanka warzyw Hortexu "Sałatka wykwintna"
- makaron
- mozarella
- sól, pieprz
Pierś z indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć. Mieszankę warzyw i makaron ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć, wymieszać z indykiem. Posolić i popieprzyć. Przełożyć do wysmarowanego masłem lub odrobiną oleju żaroodpornego naczynia
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
składniki:
- pół piersi z indyka
- mrożona mieszanka warzyw Hortexu "Sałatka wykwintna"
- makaron
- mozarella
- sól, pieprz
Pierś z indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć. Mieszankę warzyw i makaron ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć, wymieszać z indykiem. Posolić i popieprzyć. Przełożyć do wysmarowanego masłem lub odrobiną oleju żaroodpornego naczynia
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.