Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z drobiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 426070" data-attributes="member: 1215"><p>Przygotowanie: 30 minut</p><p>Zapiekanie: 30 minut</p><p></p><p></p><p>Pół gotowanej kury, kuczaka, ew. resztki z drobiu</p><p>250 g pieczarek</p><p>2 cebule</p><p>1 cytryna</p><p>50 g masła</p><p>150 g śmietanki</p><p>sól, pieprz, gałka muszkatołowa</p><p>350 g makaronu (kolanka, rurki)</p><p>50 g tartego sera</p><p></p><p></p><p>Do tej potrawy doskonale nadaja się resztki z drobiu: skrzydełka, grzbiet, szyja i podroby.</p><p>Ugotować rosół z dużą ilościa włoszczyzny.</p><p>Mięso z kury obrać.</p><p>Posiekanę cebule i pieczarki przesmażyć z łyżka masła.</p><p>Pieczarki dobrzej jest przed smażeniem pokropić cytryną.</p><p>Gdy woda wyparuje, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Dodać śmietankę i dusić 5 minut.</p><p>Ugotować makaron</p><p>Wymieszać makaron, mięso i pieczarki (część makaronu zostawić do przykrycia całości).</p><p>Przygotowaną masę włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, przykryć kluskami, posypać tartym serem na wierzch położyć kilka kawałków masła.</p><p>Wstawić do piekarnika na 30-40 minut aby sie lekko zapiekło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 426070, member: 1215"] Przygotowanie: 30 minut Zapiekanie: 30 minut Pół gotowanej kury, kuczaka, ew. resztki z drobiu 250 g pieczarek 2 cebule 1 cytryna 50 g masła 150 g śmietanki sól, pieprz, gałka muszkatołowa 350 g makaronu (kolanka, rurki) 50 g tartego sera Do tej potrawy doskonale nadaja się resztki z drobiu: skrzydełka, grzbiet, szyja i podroby. Ugotować rosół z dużą ilościa włoszczyzny. Mięso z kury obrać. Posiekanę cebule i pieczarki przesmażyć z łyżka masła. Pieczarki dobrzej jest przed smażeniem pokropić cytryną. Gdy woda wyparuje, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Dodać śmietankę i dusić 5 minut. Ugotować makaron Wymieszać makaron, mięso i pieczarki (część makaronu zostawić do przykrycia całości). Przygotowaną masę włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, przykryć kluskami, posypać tartym serem na wierzch położyć kilka kawałków masła. Wstawić do piekarnika na 30-40 minut aby sie lekko zapiekło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Zapiekanka z drobiem
Top
Bottom