- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl piwa
25 dag mąki
szczypta soli
Nadzienie
25 dag kiełbasy lub parówek
5 dag żółtego sera
5 łyżek śmietany
sól, pieprz
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i odstawić na 15 min, usmażyć naleśniki.
Kiełbasę przepuścić przez maszynkę, utrzeć ze śmietaną, tartym serem, doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Układać naprzemin naleśniki i farsz, zaczynając i kończąc naleśnikiem. zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z surówką i sosem pomidorowym.
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl piwa
25 dag mąki
szczypta soli
Nadzienie
25 dag kiełbasy lub parówek
5 dag żółtego sera
5 łyżek śmietany
sól, pieprz
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i odstawić na 15 min, usmażyć naleśniki.
Kiełbasę przepuścić przez maszynkę, utrzeć ze śmietaną, tartym serem, doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Układać naprzemin naleśniki i farsz, zaczynając i kończąc naleśnikiem. zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z surówką i sosem pomidorowym.