- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Na naleśniki:
-1 szklanka mąki razowej (u mnie żytnia)
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-1 1/4 szklanki mleka
Smażymy około 8 naleśników.
Na farsz:
-opakowanie mrożonego szpinaku
-przyprawy (u mnie
ieprz, gałka)
-2 ząbki czosnku
-kostka sera feta
-jajko
Szpinak rozmrażamy, dodajemy przyprawy, studzimy. Mieszamy z rozdrobnioną fetą, dodajemy jajko.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik itd. Na koniec przykrywamy naleśnikiem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 20 minut. Pyszne na gorąco, ciepło i zimno
Gorąco polecam!
-1 szklanka mąki razowej (u mnie żytnia)
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-1 1/4 szklanki mleka
Smażymy około 8 naleśników.
Na farsz:
-opakowanie mrożonego szpinaku
-przyprawy (u mnie
-2 ząbki czosnku
-kostka sera feta
-jajko
Szpinak rozmrażamy, dodajemy przyprawy, studzimy. Mieszamy z rozdrobnioną fetą, dodajemy jajko.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik itd. Na koniec przykrywamy naleśnikiem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 20 minut. Pyszne na gorąco, ciepło i zimno

Gorąco polecam!
Ostatnią edycję dokonał moderator: