- Paź 14, 2007
- 12
- 0
- 0
Wszystkiego wedle uznania
ziemniaki
marchewka
cebula
tłusty boczek lub słonina
dowolna kiełbasa
sól , pieprz, olej
Wszystkie składniki kroimy w plasterki , cebulę w półplasterki .
Potrzebujemy gęsiarkę
Można też użyć naczynia żaroodpornego , ale w gęsiarce jest najlepiej
Układamy składniki warstwami , każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem
Pierwsza warstwa boczek lub słonina
Druga warstwa ziemniaki
Trzecia warstwa mix marchewkowo - cebulowy
Kiełbaska i tak do wyczerpania składników .
Ostatnią warstwę stanowią ziemniaki .Na końcu polewamy olejem bądz kładziemy plasterki boczku lub słoniny.
Pieczemy w 200 - 220 stopni 1,5 - 2 godzin w zależności od wielkości garnka czy składników .
Najlepiej sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie i czy zapiekanka jest trochę zrumieniona .
Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty .
Podaje link do mojego przepisu ma stronce http://www.gotowanie.wkl.pl/index.php
Zdjęcia i przepis są mojeo autorstwa , co potwierdza nick
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis35382.html
ziemniaki
marchewka
cebula
tłusty boczek lub słonina
dowolna kiełbasa
sól , pieprz, olej
Wszystkie składniki kroimy w plasterki , cebulę w półplasterki .
Potrzebujemy gęsiarkę
Można też użyć naczynia żaroodpornego , ale w gęsiarce jest najlepiej

Układamy składniki warstwami , każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem
Pierwsza warstwa boczek lub słonina
Druga warstwa ziemniaki
Trzecia warstwa mix marchewkowo - cebulowy
Kiełbaska i tak do wyczerpania składników .
Ostatnią warstwę stanowią ziemniaki .Na końcu polewamy olejem bądz kładziemy plasterki boczku lub słoniny.
Pieczemy w 200 - 220 stopni 1,5 - 2 godzin w zależności od wielkości garnka czy składników .
Najlepiej sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie i czy zapiekanka jest trochę zrumieniona .
Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty .
Podaje link do mojego przepisu ma stronce http://www.gotowanie.wkl.pl/index.php
Zdjęcia i przepis są mojeo autorstwa , co potwierdza nick

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis35382.html