- Lis 8, 2004
- 282
- 0
- 0
Ja jej jeszcze nie robiłam ale ktoś mi polecił
80 dag kapusty
1 bułka czerstwa
40 dag pieczarek
1 łyżka masła
sól, pieprz
1 cebula
0,5 kg mielonego mięsa
20 dag boczku wędzonego pokrojonego na plastry
25 dag kremówki
5 jaj
1 łyżeczka tymianku, papryka ostra i słodka
Liście kapusty ugotować ok.6 min w osolonej wodzie. Przestudzić zimną wodą. Bułkę namoczyć. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle.
Mięso, bułkę, 2 jaja, pokrojoną drobno cebulkę i tymianek wymieszać z solą, pieprzem, papryką i 2/3 grzybów.
Formę natłuścić, wyłożyć plastrami boczku, na to warstwa kapusty, na to mięso. Przykryć resztą pieczarek.
3 jaja wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Sosem polać zapiekankę i piec ok. 75 minut w 200 C.
80 dag kapusty
1 bułka czerstwa
40 dag pieczarek
1 łyżka masła
sól, pieprz
1 cebula
0,5 kg mielonego mięsa
20 dag boczku wędzonego pokrojonego na plastry
25 dag kremówki
5 jaj
1 łyżeczka tymianku, papryka ostra i słodka
Liście kapusty ugotować ok.6 min w osolonej wodzie. Przestudzić zimną wodą. Bułkę namoczyć. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle.
Mięso, bułkę, 2 jaja, pokrojoną drobno cebulkę i tymianek wymieszać z solą, pieprzem, papryką i 2/3 grzybów.
Formę natłuścić, wyłożyć plastrami boczku, na to warstwa kapusty, na to mięso. Przykryć resztą pieczarek.
3 jaja wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Sosem polać zapiekankę i piec ok. 75 minut w 200 C.