- Wrz 19, 2004
- 29,771
- 3,883
- 113
Jak nie masz jakiegos wywaru z wedzonki, to wystarcza 2 male wedzone kielbaski, ktore zalewamy niewielka iloscia wody, dodajemy pokrojone w polplasteki marchewke i pietruszke, dwa ziemniaki obrane i pokrojone w kostke, kilka kulek ziela ang, listek laurowy, kminek, lyzeczka masla, kostka rosolkowa - gotujemy 10 minut. Osobno w 1 litrze wody gotuje do miekkosci oplukana i pokrojona drobniej kapuste kiszona /ok. 40 dkg/. W szybkowarze trwa to 15 minut.
Dodaje kapuste do wywaru, kielbaski kroje w plasterki i tez wrzucam do zupki, dasmaczam pieprzem, pieprzem ziolowym, odrobina slodkiej papryki i dodaje spore dwie lyzki przyrumienionej cebulki. Zupa ma byc niezbyt gesta, pikantna i kwaskowa.
Dodaje kapuste do wywaru, kielbaski kroje w plasterki i tez wrzucam do zupki, dasmaczam pieprzem, pieprzem ziolowym, odrobina slodkiej papryki i dodaje spore dwie lyzki przyrumienionej cebulki. Zupa ma byc niezbyt gesta, pikantna i kwaskowa.
Ostatnią edycję dokonał moderator: