e_iskierka
Member
- Wrz 30, 2008
- 251
- 0
- 0
Wczoraj je znowu upiekłam dodałam oprócz rodzynek troche suszonych żurawin, są bardzo dobre, i na stałe zagoszczą w naszym domku. Dziekuje kasha

Ja też sobie zostawiłam parę na zapas, ale całe szczęście tylko jedno spleśniało, resztę zdążyłam pochłonąć.![]()
Ja planuję w przyszłym tygodniu upiec, również miałam plan dodać suszonych żurawin i zamiast jabłkowego, ananasowy![]()
Ashira @ 18 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=825078a da się zupełnie pominąc rodzynki? no nienawidzę ich w kazdej postaci... ew. tu podsuszone jablko...ale nie wiem czy chce mi sie bawic...
co moglabym zrobic jesli nie chce dawac tych nieszczesnych rodzynek? bo przepis cudo...Ależ oczywiście że nie musisz dawać rodzynek. Ja tez ich nienawidze i robie tego typu ciasteczka bez, często dając za to szuszoną żurawine, śliwki, morele itp...
osulka @ 12 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=834366Zainspirowana Twoim przepisem stworzyłam własny równie zdrowy, tylko że bardziej bogaty i złożony skład
Wklepiesz swoje modyfikacje?
Lanesa, fajnie, że wpisałaś co zmieniłaś.
Sinistra @ 6 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=842976Wklepiesz swoje modyfikacje?Prosze bardzo![]()
Po 1/2 szkl. płatków owsianych i żytnich posiekałam. Dodałam po pół szkl. soku pomarańczowego i mleka i 1 łyżke masła. Poczekałam do wchłonięcia. Dosypałam po chwili kokos i wymieszałam.
W drugiej misce wymieszałam mąki (żytnia i orkisz), z proszkiem i sodą oraz cynamonem.
Połączyłam 2 masy i dodałam jajko.
Dodałam na koniec duuużo posiekanych orzechów brazylijskich, nerkowców i włoskich oraz pestki dyni oraz wiśnie suszone i śliwki suszone.
BOSKIEEE
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.