- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Porzeczkowy.
Kupiłam z półtora kilograma porzeczek czerwonych, w połowie skubania się mi odechciało.
Wrzuciłam zatem ww porzeczki na gęste sitko i przetarłam. Ze wszystkim.. Ogonki i pestki
zostały na sitku.
Sok wlałam do garnka, dosłodziłam fruktozą i sokiem z jabłek. Zagotowałam
Zagęściłam mąką ziemniaczana rozrobioną w zimnej wodzie
I wyszedł kisiel
Kwaśny, pyszny
Kupiłam z półtora kilograma porzeczek czerwonych, w połowie skubania się mi odechciało.
Wrzuciłam zatem ww porzeczki na gęste sitko i przetarłam. Ze wszystkim.. Ogonki i pestki
zostały na sitku.
Sok wlałam do garnka, dosłodziłam fruktozą i sokiem z jabłek. Zagotowałam
Zagęściłam mąką ziemniaczana rozrobioną w zimnej wodzie
I wyszedł kisiel
Kwaśny, pyszny

