- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
80 dag żeberek wieprzowych
1 duża cebula
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu Tabasco
1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Można dodać imbir
Ewentualnie: sól, pieprz, ulubione zioła
Marynatą zalać żeberka i zostawić w chłodnym miejscu na conajmniej 1 godzinę.
Zamarynowane żeberka smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Uważać bo łatwo się przypala (miód)
Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać półkrążkami cebuli, podlać odrobiną wody, zalać marynatą. Piec/dusić do miękkości, obracając czasem żeberka.
1 duża cebula
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu winnego
3 łyżki miodu
2 łyżki wódki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu Tabasco
1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Można dodać imbir
Ewentualnie: sól, pieprz, ulubione zioła
Marynatą zalać żeberka i zostawić w chłodnym miejscu na conajmniej 1 godzinę.
Zamarynowane żeberka smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Uważać bo łatwo się przypala (miód)
Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać półkrążkami cebuli, podlać odrobiną wody, zalać marynatą. Piec/dusić do miękkości, obracając czasem żeberka.
Ostatnią edycję dokonał moderator: