Żeberka w sosie ananasowym.
1 kg żeberek jagnięcych
3 cebule pokrojone w talarki
1 ananas pokrojony w kostkę
20 dkg pieczarek pokrojonych w ósemki
1 szklanka bulionu wołowego
oliwa do smażenia
marynata:
1/2 szklanki oliwy
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy
ziarenka papryki chili
rozmaryn
1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy w marynatę na 12 godzin - odstawiając ją do lodówki.
2. Żeberka wyjmujemy z marynaty i obsmażamy z każdej strony na złotawy kolor.
3. Układamy je w naczyniu żaroodpornym a na ich wierzch układamy cebulę, ananasa oraz pieczarki.
4. Wszystko to zalewamy bulionem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60-70 minut.
5. Żeberka podajemy na gorąco wraz z sosem w którym się one piekły.

1 kg żeberek jagnięcych
3 cebule pokrojone w talarki
1 ananas pokrojony w kostkę
20 dkg pieczarek pokrojonych w ósemki
1 szklanka bulionu wołowego
oliwa do smażenia
marynata:
1/2 szklanki oliwy
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy
ziarenka papryki chili
rozmaryn
1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy w marynatę na 12 godzin - odstawiając ją do lodówki.
2. Żeberka wyjmujemy z marynaty i obsmażamy z każdej strony na złotawy kolor.
3. Układamy je w naczyniu żaroodpornym a na ich wierzch układamy cebulę, ananasa oraz pieczarki.
4. Wszystko to zalewamy bulionem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60-70 minut.
5. Żeberka podajemy na gorąco wraz z sosem w którym się one piekły.