Zeberka z grilla

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
żeberka z grilla

Zeberka_z_grilla.JPG

1 kg żeberek
2 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 ząbki czosnku
100 ml ginu lub wytrawnej wódki
2 łyżki miodu
100 ml sosu sojowego
po 2 łyżki oleju i ostu winnego
po szczypcie : kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku i ostrej papryki.

1.Zeberka wrzucamy do bulionu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy przez 30 minut. Studzimy i kroimy na porcje.
2. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi wyżej wymienionymi składnikami. Do bejcy dodajemy kawałki mięsa dostawiamy na 15 minut.
3.Grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu smarując marynatą.
 

Załączniki

  • Zeberka_z_grilla.JPG
    Zeberka_z_grilla.JPG
    386.2 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy