- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
żeberka z grilla
1 kg żeberek
2 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 ząbki czosnku
100 ml ginu lub wytrawnej wódki
2 łyżki miodu
100 ml sosu sojowego
po 2 łyżki oleju i ostu winnego
po szczypcie : kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku i ostrej papryki.
1.Zeberka wrzucamy do bulionu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy przez 30 minut. Studzimy i kroimy na porcje.
2. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi wyżej wymienionymi składnikami. Do bejcy dodajemy kawałki mięsa dostawiamy na 15 minut.
3.Grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu smarując marynatą.

1 kg żeberek
2 listki laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 ząbki czosnku
100 ml ginu lub wytrawnej wódki
2 łyżki miodu
100 ml sosu sojowego
po 2 łyżki oleju i ostu winnego
po szczypcie : kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku i ostrej papryki.
1.Zeberka wrzucamy do bulionu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy przez 30 minut. Studzimy i kroimy na porcje.
2. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi wyżej wymienionymi składnikami. Do bejcy dodajemy kawałki mięsa dostawiamy na 15 minut.
3.Grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu smarując marynatą.