- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Sama nie wiem dlaczego się kobieta zaparła, bo nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Nie bijcie więc- pretensje proszę zgłaszać pod inny adres
Porcja na 1 osobę wielbiącą warzywa:
ok. 400 g fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki cieciorki
kapary- wg. uznania
bulion warzywny, zioła prowansalskie, sól
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Posolić grubą solą.
Marchew obrać, pokroić w słupki. Wrzucić do gotującego się bulionu. Dodać zioła (u mnie 2 szczypty). Jak marchewka nieco zmięknie, dorzucić pokrojoną paprykę. Pod koniec dorzucić kapary.
Marchewkę podawać z zimną fasolką i osączoną cieciorką.
Uwagi:
- jeśli ktoś woli cieciorkę na ciepło, to można dorzucić do marchewki
- ja zawsze robię to wcześnie i potem odgrzewam i podczas tej czynności wypijam bulion i zostają mi same warzywa
[nie no, to wszystko brzmi jak jakaś kpina z gotowania
Porcja na 1 osobę wielbiącą warzywa:
ok. 400 g fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki cieciorki
kapary- wg. uznania
bulion warzywny, zioła prowansalskie, sól
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Posolić grubą solą.
Marchew obrać, pokroić w słupki. Wrzucić do gotującego się bulionu. Dodać zioła (u mnie 2 szczypty). Jak marchewka nieco zmięknie, dorzucić pokrojoną paprykę. Pod koniec dorzucić kapary.
Marchewkę podawać z zimną fasolką i osączoną cieciorką.
Uwagi:
- jeśli ktoś woli cieciorkę na ciepło, to można dorzucić do marchewki
- ja zawsze robię to wcześnie i potem odgrzewam i podczas tej czynności wypijam bulion i zostają mi same warzywa
[nie no, to wszystko brzmi jak jakaś kpina z gotowania

Ostatnią edycję dokonał moderator: