- Sie 28, 2005
- 8,203
- 1,711
- 113
Pęczek szpinaku i pęczek szczawiu
pęczek szczypioru lub 1 nieduża cebula( opcjonalnie)
sol, pieprz
czosnek
olej z orzechów włoskich ( lub oliwa z oliwek)
garść rodzynek
pół szklanki zmielonych orzechów włoskich
starta skórka z cytryny ( ok. ½ łyżeczki)
parę listków koperku i mięty
pęczek zielonej kolendry ( kinzy) - opcjonalnie
Szpinak i szczaw oczyścić, umieścić w garnku , przykryć i pozwolić by warzywa poddusiły się we własnej wilgoci. Posiekać. W osobnym naczyniu podgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić posiekany szczypior lub cebulę. Dodać resztę warzyw, przyprawić, na koniec zagęścić orzechami.
pęczek szczypioru lub 1 nieduża cebula( opcjonalnie)
sol, pieprz
czosnek
olej z orzechów włoskich ( lub oliwa z oliwek)
garść rodzynek
pół szklanki zmielonych orzechów włoskich
starta skórka z cytryny ( ok. ½ łyżeczki)
parę listków koperku i mięty
pęczek zielonej kolendry ( kinzy) - opcjonalnie
Szpinak i szczaw oczyścić, umieścić w garnku , przykryć i pozwolić by warzywa poddusiły się we własnej wilgoci. Posiekać. W osobnym naczyniu podgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić posiekany szczypior lub cebulę. Dodać resztę warzyw, przyprawić, na koniec zagęścić orzechami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: