Zielenina po ormiańsku

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,203
1,711
113
Pęczek szpinaku i pęczek szczawiu
pęczek szczypioru lub 1 nieduża cebula( opcjonalnie)
sol, pieprz
czosnek
olej z orzechów włoskich ( lub oliwa z oliwek)
garść rodzynek
pół szklanki zmielonych orzechów włoskich
starta skórka z cytryny ( ok. ½ łyżeczki)
parę listków koperku i mięty
pęczek zielonej kolendry ( kinzy) - opcjonalnie

Szpinak i szczaw oczyścić, umieścić w garnku , przykryć i pozwolić by warzywa poddusiły się we własnej wilgoci. Posiekać. W osobnym naczyniu podgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić posiekany szczypior lub cebulę. Dodać resztę warzyw, przyprawić, na koniec zagęścić orzechami.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy