Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zielona sałata ze śmietaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 935632" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z &quot;Kuchni francuskiej&quot; Marianny Pieppenstock z serii &quot;Książki kucharskie Heynego.&quot; Sałata ta różni się od sałaty po polsku sposobem przygotowania. Dlatego zrobiłam ją na dzisiejszy obiad. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>główka zielonej sałaty (wzięłam niedużą fryzowaną)</p><p>1/4 litra śmietany lub 200 g śmietanki (brałam 18%)</p><p>2 żółtka</p><p>sól</p><p>1 łyżeczka soku cytrynowego</p><p></p><p>Śmietanę i żółtka wlewamy do małego garnuszka, stawiamy na małym ogniu i ciągle mieszając , doprowadzamy do zgęstnienia. Solimy i studzimy. Dodajemy sok cytrynowy i jeśli trzeba jeszcze szczyptę soli, a z sałatą mieszamy sos na krótko przed podaniem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 935632, member: 10341"] Przepis pochodzi z "Kuchni francuskiej" Marianny Pieppenstock z serii "Książki kucharskie Heynego." Sałata ta różni się od sałaty po polsku sposobem przygotowania. Dlatego zrobiłam ją na dzisiejszy obiad. [B]Składniki [/B]główka zielonej sałaty (wzięłam niedużą fryzowaną) 1/4 litra śmietany lub 200 g śmietanki (brałam 18%) 2 żółtka sól 1 łyżeczka soku cytrynowego Śmietanę i żółtka wlewamy do małego garnuszka, stawiamy na małym ogniu i ciągle mieszając , doprowadzamy do zgęstnienia. Solimy i studzimy. Dodajemy sok cytrynowy i jeśli trzeba jeszcze szczyptę soli, a z sałatą mieszamy sos na krótko przed podaniem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zielona sałata ze śmietaną
Top
Bottom