Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
ziemniaczana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 616964" data-attributes="member: 73"><p><u>składniki</u></p><p>1 kg ziemniaków,</p><p>30 dkg boczku wędzonego</p><p>łyżeczka majeranku</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>średnia cebula</p><p>wywar mięsno jarzynowy</p><p>żółty ser lub grzanki</p><p>mała marchew i pietruszka</p><p>lubczyk, natka pietruszki</p><p>ząbek czosnku</p><p>można dosmaczyć maggi</p><p><u>sposób przygotowania</u></p><p>obrać ziemniaki i pokroić w kostkę i gotować w wywarze z mięsa i jarzyn (ja mam ułatwione zadanie bo moje suczydło jada wołowinkę gotowaną z marchewka i pietruszka ).Cebulę posiekać drobniutki , boczek także i obsmażyć na patelni następnie dodać do zupy. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na cieniutkiej tarce i dodać do zupy.Popieprzyć dość obficie, posolić, można nieco dosmaczyć maggi, dodać majeranek, lubczyk, pietruszkowa nać i gotować.Ząbek czosnku duzy przecisnąć przez praskę do zupy.Ziemniaki się w większości rozgotują na papkę i tak ma być...</p><p>dobra jest przyprawa do dań z ziemniaków jak mam ja , dodaje jej łyżeczkę, ale wtedy trzeba skosztować i dopiero doprawić pieprzem , solą i majerankiem i resztą</p><p></p><p>podaję tą zupę z grzankami albo z tartym serem, albo ze śmietaną....albo z pajdą chleba</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 616964, member: 73"] [U]składniki[/U] 1 kg ziemniaków, 30 dkg boczku wędzonego łyżeczka majeranku sól pieprz średnia cebula wywar mięsno jarzynowy żółty ser lub grzanki mała marchew i pietruszka lubczyk, natka pietruszki ząbek czosnku można dosmaczyć maggi [U]sposób przygotowania[/U] obrać ziemniaki i pokroić w kostkę i gotować w wywarze z mięsa i jarzyn (ja mam ułatwione zadanie bo moje suczydło jada wołowinkę gotowaną z marchewka i pietruszka ).Cebulę posiekać drobniutki , boczek także i obsmażyć na patelni następnie dodać do zupy. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na cieniutkiej tarce i dodać do zupy.Popieprzyć dość obficie, posolić, można nieco dosmaczyć maggi, dodać majeranek, lubczyk, pietruszkowa nać i gotować.Ząbek czosnku duzy przecisnąć przez praskę do zupy.Ziemniaki się w większości rozgotują na papkę i tak ma być... dobra jest przyprawa do dań z ziemniaków jak mam ja , dodaje jej łyżeczkę, ale wtedy trzeba skosztować i dopiero doprawić pieprzem , solą i majerankiem i resztą podaję tą zupę z grzankami albo z tartym serem, albo ze śmietaną....albo z pajdą chleba [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
ziemniaczana
Top
Bottom