- Cze 25, 2008
 
- 3,860
 
- 0
 
- 0
 
Przepis znaleziony przez moją 9-letnia córkę gdzies w internecie, zapisany na kartce i osobście przez nią przepisany tutaj:
Wykonanie także jest wyłacznie córki, poza pokrojeniem boczku na cienkie plasterki.
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
Danie jest tak smaczne, że nie można mu się oprzeć
		
	
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie przez 10 min.
W tym czasie cebulę oraz czosnek
obrać i razem z papryką pokroić na grube plasterki.
Naczynie żaroodporne lekko wysmarować masłem,
wyłożyć w nim kawałki cebuli, czosnku i papryki.
Następnie lekko obgotowane ziemniaki owinąć plasterkami boczku
i włożyć do naczynia.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i piec w rozgrzanym piekarniku
przez ok.15-25 minut w temp. 200st.C
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
Smacznego i dziękuję.
	
		
			
		
		
	
			
			Wykonanie także jest wyłacznie córki, poza pokrojeniem boczku na cienkie plasterki.
	- 12-15 ziemniaków średniej,równej wielkości
 - boczek wędzony w plasterkach(po jednym plasterku na każdy ziemniak)
 - 1 duża, czerwona słodka papryka
 - 2 cebule
 - 5 ząbków czosnku
 - masło
 - sól,czarny pieprz
 
Danie jest tak smaczne, że nie można mu się oprzeć
	Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie przez 10 min.
W tym czasie cebulę oraz czosnek
obrać i razem z papryką pokroić na grube plasterki.
Naczynie żaroodporne lekko wysmarować masłem,
wyłożyć w nim kawałki cebuli, czosnku i papryki.
Następnie lekko obgotowane ziemniaki owinąć plasterkami boczku
i włożyć do naczynia.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i piec w rozgrzanym piekarniku
przez ok.15-25 minut w temp. 200st.C
	Smacznego i dziękuję.
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: