- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
pół kilo ziemniaków (im młodsze tym lepsze)
kilka łyżek oliwy
2 cebulki
5 pomidorów
3 ząbki czosnku
kolendra
laska cynamonu
liśćlaurowy
sól pieprz
Obrać ziemniaki i pokroić na dość cienkie plasterki. Zeszlkić cebulkę (drobno posiekaną) na oliwie, dodać wyfiletowane pomidory, doprawić przyprawami, dodać ziemniaki i dusić aż będą miękkie (oczywiści eim ciensze palsterkitym szybciej. Wygodniejsze są małe ziemniaczki, bo się nie rozwalają) W czasie duszenia potrząsać rondlem (lub głęboką patelnią)
kilka łyżek oliwy
2 cebulki
5 pomidorów
3 ząbki czosnku
kolendra
laska cynamonu
liśćlaurowy
sól pieprz
Obrać ziemniaki i pokroić na dość cienkie plasterki. Zeszlkić cebulkę (drobno posiekaną) na oliwie, dodać wyfiletowane pomidory, doprawić przyprawami, dodać ziemniaki i dusić aż będą miękkie (oczywiści eim ciensze palsterkitym szybciej. Wygodniejsze są małe ziemniaczki, bo się nie rozwalają) W czasie duszenia potrząsać rondlem (lub głęboką patelnią)