- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
te sa nieco mniej pracochłonne od tych z feta 
1 kg ziemniaków
Szklanka bulionu
dużo czosnku (minimum 4 ząbki)
3 - 4 łyżki miękkiego masła
sól
pieprz
origano
ser żółty
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Ziemniak obrać i ponakrywać wzdłuż. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym bulionem. Przyprawić solą i origano. Wrzucić luzem ząbek czosnku.
Piec 45 minut.
Masło rozetrzeć z 3 ząbkami czosnku (może być więcej) wyciśniętymi przez praskę.
Po 45 minutach każdy ziemniak posmarować masłem czosnkowym. Piec kolejne 20 minut. Pod sam koniec posypać tartym żółtym serem
1 kg ziemniaków
Szklanka bulionu
dużo czosnku (minimum 4 ząbki)
3 - 4 łyżki miękkiego masła
sól
pieprz
origano
ser żółty
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Ziemniak obrać i ponakrywać wzdłuż. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym bulionem. Przyprawić solą i origano. Wrzucić luzem ząbek czosnku.
Piec 45 minut.
Masło rozetrzeć z 3 ząbkami czosnku (może być więcej) wyciśniętymi przez praskę.
Po 45 minutach każdy ziemniak posmarować masłem czosnkowym. Piec kolejne 20 minut. Pod sam koniec posypać tartym żółtym serem