Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ziemniaki po bengalsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 968625" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]51924[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis z książki &quot;Podróże kulinarne. Kuchnia indyjska&quot;</p><p></p><p>6 dużych ziemniaków</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>1/2 łyżeczki kminku</p><p>1/2 łyżeczki kolendry</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/2 łyżeczki posiekanego imbiru</p><p>1 przeciśnięty ząbek czosnku</p><p>świeża kolendra lub natka pietruszki</p><p>kilka kropel soku z cytryny</p><p></p><p>masło - najlepiej sklarowane, czyli ghee.</p><p></p><p>Ziemniaki ugotować i pokroić w ćwiartki. Należy uważać jednak, by nie były zbyt miękkie i nie rozpadły się potem przy smażeniu.</p><p>Na dużej patelni rozpuścić masło i wsypać przyprawy. Dodać ziemniaki i obsmażać chwilę mieszając, aż będą złote.</p><p>Dodać natkę i wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 968625, member: 2721"] [ATTACH=full]51924[/ATTACH] Przepis z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia indyjska" 6 dużych ziemniaków 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki posiekanego imbiru 1 przeciśnięty ząbek czosnku świeża kolendra lub natka pietruszki kilka kropel soku z cytryny masło - najlepiej sklarowane, czyli ghee. Ziemniaki ugotować i pokroić w ćwiartki. Należy uważać jednak, by nie były zbyt miękkie i nie rozpadły się potem przy smażeniu. Na dużej patelni rozpuścić masło i wsypać przyprawy. Dodać ziemniaki i obsmażać chwilę mieszając, aż będą złote. Dodać natkę i wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ziemniaki po bengalsku*
Top
Bottom