- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ilosci na oko..
Ziemniaki obrać i pokroic w dosc cienkie plasterki
Zalac smietaną 30 % wymieszaną z solą, pieprzem i czosnkiem wycisnietym przez praskę
Podgotowac około 10 minut.. mozna ciut dłuzej
Wkroić spore ilosci swiezego zielska (ulubionego).. mnie pasuje szczypiorek
Posypac serem zóltym lub parmezanem (tę czynnosc radzę wykonac pod sam koniec, bo sie serek sfajczy..)
Wstawic do piekarnika, piec a z ziemniaki będa miekkie.
ps. przed zalaniem smietaną ziemniaki mozna obgotować.
Ziemniaki obrać i pokroic w dosc cienkie plasterki
Zalac smietaną 30 % wymieszaną z solą, pieprzem i czosnkiem wycisnietym przez praskę
Podgotowac około 10 minut.. mozna ciut dłuzej
Wkroić spore ilosci swiezego zielska (ulubionego).. mnie pasuje szczypiorek
Posypac serem zóltym lub parmezanem (tę czynnosc radzę wykonac pod sam koniec, bo sie serek sfajczy..)
Wstawic do piekarnika, piec a z ziemniaki będa miekkie.
ps. przed zalaniem smietaną ziemniaki mozna obgotować.