- Lis 12, 2007
- 304
- 0
- 0
3 duze ziemniaki ale mozna wiecej zalezy dla ilu osob:
1 lyzka oleju
3 male petka kielbasy
czosnek granulowany lub 3 zabki czosnku
ziemniaki obrac pokroic na kawalki takie niezbyt duze okolo 2x3 cm
do naczynie zaroodpornego lub kto jakie ma do zapiekania w piekarniku wlac
lyzke oleju, dokladnie wysmarowac dno, na to wysypac ziemniaki tak zeby zakryly dno ale niezbyt szczelnie
posypac sola i czosnkiem lub wrzucic 3 zabki zmiazdzonego czosnku (czosnek jest do smaku i mozna dac inne ziola jak ktos lubi)
wymieszac ziemniaki zeby pokryly sie olejem
3 male petka kielbasy przekroic na pol i wdluz tak zeby z kazdej wyszly 4 kawalki i poukladac miedzy ziemniakami
piec w 200 stopC az beda miekkie i lekko zrumienione
nie podam czasu bo sama dokladnie nie wiem ale gdzies kolo 30min to na pewno.
kielbaski beda bardzo wysuszone albo raczej odtluszczone wiec jesli ktos takich nie lubi niech wyciagnie je wczesniej i dopiecze ziemniaki same
zdjecia nie posiadam ale jak tylko zrobie to dodam
jezeli ktos bedzie robil bez kielbasy to wiecej oleju dodac bo to wsumie ziekmniaki pieka sie na tluszczu wytopionego z kielbasy
polecam !!
1 lyzka oleju
3 male petka kielbasy
czosnek granulowany lub 3 zabki czosnku
ziemniaki obrac pokroic na kawalki takie niezbyt duze okolo 2x3 cm
do naczynie zaroodpornego lub kto jakie ma do zapiekania w piekarniku wlac
lyzke oleju, dokladnie wysmarowac dno, na to wysypac ziemniaki tak zeby zakryly dno ale niezbyt szczelnie
posypac sola i czosnkiem lub wrzucic 3 zabki zmiazdzonego czosnku (czosnek jest do smaku i mozna dac inne ziola jak ktos lubi)
wymieszac ziemniaki zeby pokryly sie olejem
3 male petka kielbasy przekroic na pol i wdluz tak zeby z kazdej wyszly 4 kawalki i poukladac miedzy ziemniakami
piec w 200 stopC az beda miekkie i lekko zrumienione
nie podam czasu bo sama dokladnie nie wiem ale gdzies kolo 30min to na pewno.
kielbaski beda bardzo wysuszone albo raczej odtluszczone wiec jesli ktos takich nie lubi niech wyciagnie je wczesniej i dopiecze ziemniaki same

zdjecia nie posiadam ale jak tylko zrobie to dodam

jezeli ktos bedzie robil bez kielbasy to wiecej oleju dodac bo to wsumie ziekmniaki pieka sie na tluszczu wytopionego z kielbasy
polecam !!
Ostatnią edycję dokonał moderator: