- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Patelnię wysmarowac ząbkiem czosnku, wlać 1 – 2 łyzki oliwy i wrzucić pokrojoną w kostę cukinię. Podmażyć, skropić sokiem z 1/2 cytryny, posiolić , popieprzyć (cukinia powinna pozostac chrupiąca)
1 kg pomidorów sparzyc, obrać, przekroić na pól i usunąc pestki.
Pokroić .
W garnku obsnazyć na oliwie 1 mała cebule i 2 pokrojone ząbki czosnku.
Wrzućic pomidory. Dusić kilka minut. Wlać kilka kropel tabasco. Zmiksować. Dodać sok z prawie całej cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wlac 1 – 2 łyzki octu balsamicznego
Podawać zimną z gorącą cukinią.
1 kg pomidorów sparzyc, obrać, przekroić na pól i usunąc pestki.
Pokroić .
W garnku obsnazyć na oliwie 1 mała cebule i 2 pokrojone ząbki czosnku.
Wrzućic pomidory. Dusić kilka minut. Wlać kilka kropel tabasco. Zmiksować. Dodać sok z prawie całej cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wlac 1 – 2 łyzki octu balsamicznego
Podawać zimną z gorącą cukinią.

Ostatnią edycję dokonał moderator: