Maraa @ 9 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=773274Ja też dzisiaj chciałam zrobić to ciasto. Wczoraj wieczorem sparzyłam mak, a jak dzisiaj rano chciałam go przekręcić to znalazłam puste naczynie.W wyniku przeprowadzonego śledztwa nie udało mi się ustalić winnego.![]()
Mam całkiem skuteczny sposób na "schowanie" takich smakołyków
Sinistra @ 10 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=773408Mam całkiem skuteczny sposób na "schowanie" takich smakołykówSinistro, a mogłabyś się podzielić tym sekretem. Bo mnie się wydaje,że najbezpieczniejsze to one by były pod moja poduszką.![]()
BeataSz @ 11 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=773935jakoś nie wierzę żeby ktoś zjadł go, przecież zwykły tylko sparzony mak nie jest szczególnie smaczny żeby się na niego połakomić.I tu się mylisz.
Zawsze mamy więcej maku do makowaca, bo część ginie w trakcie mieszania (ja mieszam oczywiscie), kolejna część z bakaliami - bo trzeba sprawdzic czy makowiec dosc słodki bedzie no i wtedy reszta do piekarnika![]()
![]()
![]()
![]()
Acha przy mieleniu tegoż tez troche ubywa![]()
Maraa @ 13 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=775038Jedynie zastosowanie wersji nr 3 może być skuteczne.To rzeczywiście poważna sprawa. Ugotuj ten makaron/ kaszę/ ryż dwa dni wcześniej. W lodówce się nie zepsuje a tylko miska X nabierze wiarygodności.![]()
Btw. imho taka "odstana" kasza po odsmażeniu jest smaczniejsza niż odsmażana świeżo ugotowana.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.