Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Zitni chleba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 796870" data-attributes="member: 956"><p>To ja jeszcze dopiszę, że włożyłam do piekarnika nagrzanego do 235* (podejrzałam na stronie Mirabbelki jaka temperatura) posmarowawszy wierzch olejem i piekłam 45 minut. Mniej więcej w połowie pieczenia zmniejszyłam do 230* i posmarowałam wierzch chleba zimną wodą (pędzlem, bo nie posiadam spryskiwacza). Smarowanie wodą powtórzyłam jakieś 5 minut przed końcem pieczenia. Już to wypraktykowałam przy wielu chlebach. Zawsze mi wtedy wychodzą najładniejsze. Aha i foremkę ustawiam na kratce umieszczonej w piekarniku nisko. Nie muszę nigdy dopiekać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 796870, member: 956"] To ja jeszcze dopiszę, że włożyłam do piekarnika nagrzanego do 235* (podejrzałam na stronie Mirabbelki jaka temperatura) posmarowawszy wierzch olejem i piekłam 45 minut. Mniej więcej w połowie pieczenia zmniejszyłam do 230* i posmarowałam wierzch chleba zimną wodą (pędzlem, bo nie posiadam spryskiwacza). Smarowanie wodą powtórzyłam jakieś 5 minut przed końcem pieczenia. Już to wypraktykowałam przy wielu chlebach. Zawsze mi wtedy wychodzą najładniejsze. Aha i foremkę ustawiam na kratce umieszczonej w piekarniku nisko. Nie muszę nigdy dopiekać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Zitni chleba
Top
Bottom