Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Zitni chleba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 813593" data-attributes="member: 422"><p>Hmmm, okazało się, że moja mąka chlebowa, to nie jest ta mąka chlebowa, która powszechnie uważana jest za chlebową (nie wiem, czy ktokolwiek zrozumiał ten wywód). Używam mąki chlebowej 1100, kupuję ją w Kauflandzie. I do przepisu wzięłam 200 g tej i 200 g zwykłej, chyba 450 albo jakoś tak. Na temat wagi Ci nie pomogę, bo nie ważyłam, ale na moje to jest chleb około kilograma, pewnie trochę mniej.</p><p>Ale odradzam maszynę. Do tego chleba maszyna tylko do mieszania. Zrobiłam chleb drugi raz, pilnowałam, żeby nie wyrósł zanadto i żeby czasy wyrastania były jak w przepisie, a nie, jak maszyna chce, ale i tak mi klapnął po raz drugi. Dlatego dziś tylko ciasto zarobię w maszynie, natomiast reszta to piekarnik.</p><p></p><p>Zakwas jest prosty, jak drut, jest przepis na cinie. O proszę: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=20563&view=findpost&p=85895" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...ost&p=85895</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 813593, member: 422"] Hmmm, okazało się, że moja mąka chlebowa, to nie jest ta mąka chlebowa, która powszechnie uważana jest za chlebową (nie wiem, czy ktokolwiek zrozumiał ten wywód). Używam mąki chlebowej 1100, kupuję ją w Kauflandzie. I do przepisu wzięłam 200 g tej i 200 g zwykłej, chyba 450 albo jakoś tak. Na temat wagi Ci nie pomogę, bo nie ważyłam, ale na moje to jest chleb około kilograma, pewnie trochę mniej. Ale odradzam maszynę. Do tego chleba maszyna tylko do mieszania. Zrobiłam chleb drugi raz, pilnowałam, żeby nie wyrósł zanadto i żeby czasy wyrastania były jak w przepisie, a nie, jak maszyna chce, ale i tak mi klapnął po raz drugi. Dlatego dziś tylko ciasto zarobię w maszynie, natomiast reszta to piekarnik. Zakwas jest prosty, jak drut, jest przepis na cinie. O proszę: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=20563&view=findpost&p=85895"]https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...ost&p=85895[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Zitni chleba
Top
Bottom