- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* 2 szklanki dyni utartej na grubych oczkach tarki
* 2 duże dojrzałe banany
* 5 łyżek cukru
* 1 torebka budyniu waniliowego lub śmietankowego
* spora szczypta soli
* 3 jajka
* 10 pełnych łyżek mąki tortowej
* cały proszek do pieczenia (na 1/2 kg mąki)
* olej do smażenia
~ Dynię posolić i wymieszać. Odstawić na chwilkę.
~ Banany obrać i pokroić w kosteczkę - ja do tego wykorzystuję drucianą kratkę do krojenia sałatki warzywnej
~ W misce połączyć startą dynię, pokrojonego banana, całe jajka, cukier oraz mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.
~ Łyżką wymieszać na jednolitą masę i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
~ Podawać z jogurtem, śmietaną, twarożkiem lub musem owocowym (sałatką owocową).
* Pachną domowymi goframi i mają prześliczny kolor
Są naprawdę smaczniutkie
* 2 duże dojrzałe banany
* 5 łyżek cukru
* 1 torebka budyniu waniliowego lub śmietankowego
* spora szczypta soli
* 3 jajka
* 10 pełnych łyżek mąki tortowej
* cały proszek do pieczenia (na 1/2 kg mąki)
* olej do smażenia
~ Dynię posolić i wymieszać. Odstawić na chwilkę.
~ Banany obrać i pokroić w kosteczkę - ja do tego wykorzystuję drucianą kratkę do krojenia sałatki warzywnej

~ W misce połączyć startą dynię, pokrojonego banana, całe jajka, cukier oraz mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.
~ Łyżką wymieszać na jednolitą masę i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
~ Podawać z jogurtem, śmietaną, twarożkiem lub musem owocowym (sałatką owocową).
* Pachną domowymi goframi i mają prześliczny kolor

Są naprawdę smaczniutkie
