zmiksowana sałatka

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Do blendera wrzucamy w kolejności:
  • pół świeżego ogórka
  • 1 łodygę selera naciowego
  • 1 pomidora bez skórki - użyłam ze słoiczka z domowych zapasów
  • 2 duże garście świeżego szpinaku (jest w Lidlu)
  • czosnek (nawet główka jak ktoś lubi)
  • szczypta soli do smaku
  • 1 awokado
włączamy blender i po chwili mamy gotowy, pyszny zielony mix. Ja lubię taki solidnie zmiksowany. Można dodać odrobinę soku z cytryny, ja nie dodałam.
Ten zestaw jest jak dla mnie fantastyczny w smaku i mam go dzisiaj ze sobą w pracy. Poza tym uwielbiam ten odcień zieleni, może dlatego, że jestem zmęczona zimą i potrzebuję już słońca, wiosny i wszelkich przejawów budzenia się przyrody ze snu
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Z czosnkiem do pracy? Trzeba by wszystkich częstować sałatką... no chyba że się pracuje w latarni morskiej
icon_wink.gif
icon_lol.gif

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
A czy zauważyłyście,że wiele potraw smakuje inaczej,gdy się je pokroi,a inaczej gdy zmiksuje? nie mówię lepiej/gorzej, tylko inaczej... ciekawe czemu?

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
tak, zgadzam się, że smak jest inny.
Iza pytasz czy można się tym najeść, to zależy od ilości
icon_smile.gif
i od Twoich potrzeb. Ja jestem w pracy od 8 do 18 i półtora litra takiej mikstury w zupełności mi wystarcza.

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
ostatnio nie zabieram nic innego, nie mam czasu w pracy na inne jedzenie, ruch jak w ulu
icon_smile.gif

Obiad prawdziwy jem niestety dopiero po powrocie do domu czyli około 19. Oczywiście przed wyjściem do pracy zjadam śniadanie
icon_smile.gif

KrawieC

Member
Sie 1, 2009
1
0
0
Aniq @ 4 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=952022A czy zauważyłyście,że wiele potraw smakuje inaczej,gdy się je pokroi,a inaczej gdy zmiksuje? nie mówię lepiej/gorzej, tylko inaczej... ciekawe czemu?
Tak, ZAUWAŻYLIŚMY
icon_smile.gif
Wynika to może z tego, że jak miksujemy, to do razu przecinamy włókna i mieszamy soki warzyw czy innych rzeczy. W takim wypadku chyba szybciej łączą się smaki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy