Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Zozworki (imbirki)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 639620" data-attributes="member: 592"><p><strong>Zozworki (imbirki)</strong></p><p>ja robiłam z pół porcji,podaję tak jak w książce na całą porcję </p><p>3 jajka</p><p>300g cukru</p><p>300g mąki</p><p>20 g imbiru w proszku</p><p>1 cukier waniliowy-mój z prawdziwą wanilia dałam cały </p><p>Utrzeć -ubić cukier z jajkami .Dodać imbir ,mąkę wymieszać </p><p>W książce piszą rozwałkować na 1 cm grubości ,ale to ciasto jest bardzo leciutkie ,lepiące</p><p>Ja brałam spore kawałki ręką posypaną mąką ,kładłam na stolnicę posypaną maka i uklepałam dłonią ,wykrawać kieliszkiem kółeczka i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,zostawić na 12 godzin</p><p>Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni </p><p>Ciasteczka są twardawe -bardzo chrupią ,ale po kilku dniach maja zmięknąć-jak dla mnie mogłyby nie mięknąć </p><p>[ATTACH=full]20943[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 639620, member: 592"] [B]Zozworki (imbirki)[/B] ja robiłam z pół porcji,podaję tak jak w książce na całą porcję 3 jajka 300g cukru 300g mąki 20 g imbiru w proszku 1 cukier waniliowy-mój z prawdziwą wanilia dałam cały Utrzeć -ubić cukier z jajkami .Dodać imbir ,mąkę wymieszać W książce piszą rozwałkować na 1 cm grubości ,ale to ciasto jest bardzo leciutkie ,lepiące Ja brałam spore kawałki ręką posypaną mąką ,kładłam na stolnicę posypaną maka i uklepałam dłonią ,wykrawać kieliszkiem kółeczka i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,zostawić na 12 godzin Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni Ciasteczka są twardawe -bardzo chrupią ,ale po kilku dniach maja zmięknąć-jak dla mnie mogłyby nie mięknąć [ATTACH=full]20943[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Zozworki (imbirki)
Top
Bottom