- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa cebulowa po norwesku
- 6 cebul
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz
Cebule pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy.
Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni z oliwą z oliwek, przyprawami(wg.uznania) i żółtym serem.
Skorzystałam z tego przepisu

- 6 cebul
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz
Cebule pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy.
Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni z oliwą z oliwek, przyprawami(wg.uznania) i żółtym serem.
Skorzystałam z tego przepisu