Zupa cebulowa po norwesku

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zupa cebulowa po norwesku

norweska_cebulowa.jpg

- 6 cebul

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżki masła

- 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki

- 2 łyżeczki ostrej musztardy

- 1 liść laurowy

- sól, pieprz

Cebule pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy.
Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni z oliwą z oliwek, przyprawami(wg.uznania) i żółtym serem.

Skorzystałam z tego przepisu



 

Załączniki

  • norweska_cebulowa.jpg
    norweska_cebulowa.jpg
    23.8 KB · Wyświetleń: 1

Kręciołek

Member
Mar 3, 2010
625
0
0
Ta zupa jest przepyszna, jedna z moich ulubionych. Dziś znowu ją robię
icon_smile.gif
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Tak,też ją bardzo lubię,często robię i cieszę się że Tobie również smakuje.
bussi.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Kolejna fajna cebulowa.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy