Zupa chlebowa z grzybami

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
Skladniki
cebula,500 g boczniakow lub innych grzybow,sok z 1 cytryny,85 g masla,sol,piepry,150-200 g bialego chleba,litr rosolu drobiowego,100 ml smietanki
Przygotowanie
Cebule pokroic w kostke.Grzyby pokroic w kostke,skropic sokiem z cytryny.Roygrzac na patelni polowe masla,usmazyc na nim na jasno cebule.Potem dodac grzyby i przyprawic.Dusic tak dlugo az wyparuje plyn.W tym czasie odkoic z chleba skorke,mizsz pokroic w kostke.Rozgrzac w garnku reszte masla i smazyc na nim chleb na zlotobrazowo,cyesto mieszajac.Zalac goracym rosolem,gotowac na niewielkim ogniu okolo 15 minut.Potem wlozyc grzyby,na koncu smietanke.Doprawic do smaku i podawac.


Zupa jesr delikatna i ma konsystencje kremu,dobrye komponuje sie z grzybami ktore po przegryzieniu sa kwaskowate
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy