Zupa chlebowa po szwabsku:
SKŁADNIKIi:
cebula
2 łyżki masła
25 dag niezbyt świeżego czarnego chleba
sól, pieprz
kminek
1 l bulionu warzywnego lub zupy na kościach
3 jajka
2 cienkie, wędzone kiełbaski
Cebulę usmażyć na maśle, dodać pokrojony drobno chleb i usmażyć z każdej strony na rumiano. Przyprawić solą, białym pieprzem i kminkiem, zalać bulionem warzywnym lub zupą na kościach i gotować na małym ogniu około 20 minut. Ubijając zupę trzepaczką, rozmieszać w niej jajka. Na końcu dodać do zupy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę.
Pamiętam, że na MM też ktoś pisał o zupie chlebowej - może wpiszmy różne wariancje tej zupki ?
SKŁADNIKIi:
cebula
2 łyżki masła
25 dag niezbyt świeżego czarnego chleba
sól, pieprz
kminek
1 l bulionu warzywnego lub zupy na kościach
3 jajka
2 cienkie, wędzone kiełbaski
Cebulę usmażyć na maśle, dodać pokrojony drobno chleb i usmażyć z każdej strony na rumiano. Przyprawić solą, białym pieprzem i kminkiem, zalać bulionem warzywnym lub zupą na kościach i gotować na małym ogniu około 20 minut. Ubijając zupę trzepaczką, rozmieszać w niej jajka. Na końcu dodać do zupy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę.
Pamiętam, że na MM też ktoś pisał o zupie chlebowej - może wpiszmy różne wariancje tej zupki ?