- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

Na podstawie tego przepisu.
1,25 l wody
1 marchewka
6 ziemniaków
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
2 ziarenka ziela angielskiego
1 listek laurowy
sol i pieprz do smaku
2 łyżeczki chrzanu ( nie śmietankowego)
20 cm kawałek kiełbasy
1 mała cebula
3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
2 łyżki mąki pszennej
Obrane i pokrojone w kostkę Ziemniaki ugotować do miękkości wraz z obraną, startą na tarce marchewką i przyprawami.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulę posiekać drobno. Zrumienić razem na patelni, na łyżce oleju. Dodać do ziemniaków.
Kiedy ziemniaki będą już miękkie, dodać chrzan. Mąkę rozmieszać w śmietanie. Zagęścić zupę.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: