Zupa curry "migdałowa".

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Zupa curry "migdałowa":

1 duża pierś z indyka
2 i 1/2 litra rosołu wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
20 dkg migdałów obranych lub płatków migdałów
curry
pieprz biały
pieprz czarny
sól

Pierś z indyka gotujemy w rosole wraz z warzywami, aż do miękkości.
Wyjmujemy wszystko z rosołu: wszystkie warzywa i mięso mielimy przez maszynkę.
Tak zmielone dodajemy do rosołu.
Doprawiamy do smaku dając sporo curry.
Na koniec wrzucamy migdały.
Chwilkę gotujemy.



:smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego:

Źródło: to popisowa zupa mojej teściowej heheeeee..... ;) trzeba jej przyznać, że jest smaczna :lol:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy