Zupa curry "migdałowa":
1 duża pierś z indyka
2 i 1/2 litra rosołu wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
20 dkg migdałów obranych lub płatków migdałów
curry
pieprz biały
pieprz czarny
sól
Pierś z indyka gotujemy w rosole wraz z warzywami, aż do miękkości.
Wyjmujemy wszystko z rosołu: wszystkie warzywa i mięso mielimy przez maszynkę.
Tak zmielone dodajemy do rosołu.
Doprawiamy do smaku dając sporo curry.
Na koniec wrzucamy migdały.
Chwilkę gotujemy.
Źródło: to popisowa zupa mojej teściowej heheeeee.....
trzeba jej przyznać, że jest smaczna
1 duża pierś z indyka
2 i 1/2 litra rosołu wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
20 dkg migdałów obranych lub płatków migdałów
curry
pieprz biały
pieprz czarny
sól
Pierś z indyka gotujemy w rosole wraz z warzywami, aż do miękkości.
Wyjmujemy wszystko z rosołu: wszystkie warzywa i mięso mielimy przez maszynkę.
Tak zmielone dodajemy do rosołu.
Doprawiamy do smaku dając sporo curry.
Na koniec wrzucamy migdały.
Chwilkę gotujemy.
Źródło: to popisowa zupa mojej teściowej heheeeee.....