zupa czosnkowa

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
:arrow: 4 ogórki sałatkowe
:arrow: 4 pojemniczki jogurtu naturalnego
:arrow: 3/4 pojemniczka gestej smietany
:arrow: 5 dużych ząbków czosnku
:arrow: 3-4 łyzki oliwy
:arrow: sol
:arrow: koperek


Ogórki obrac, pokroić w kostkę, skropić 2-3 łyżkami oliwyi odstawic na 10-15 minut. Czosnek obrać, drobno posiekać albo przecisnać przez praske. Jogurt wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek i pokrojone w kostkę ogórki, zupę doprawić do smaku soą i wstawic na 25-30 minut do lodówki. Przed podaniem przelać do miseczek. Udekorować koperkiem
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
prawie jak dzadzyki