- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Potrzebny będzie chleb razowy, może być kupny.. Ze 4 kromki.
Ja akurat miałam domowej roboty.
Oprócz chleba przydałby się czosnek
6 ząbków oraz
1 cebula
600 – 700 ml wywaru1 papryczka chili świeża (można wyrzucić pestki)
1 łyżka oliwy
Pół łyżeczki papryki
Świeży tymianek – same listki
Pieprz i ciut soli
Starty ser – rodzaj zależy od osobistych upodobań i zawartości lodówki
U nas był parmezan zmieszany z white chesire
Cebulę i czosnek pokroić, nie musi być bardzo drobno bo i tak zupa będzie miksowana.
Na rozgrzany olej wrzucić chili, czosnek, cebulę i tymianek, przesmażyć. Chleb pokruszyć
lub pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wywarem i doprawić papryką.
Doprowadzić do wrzenia, przykręcić gaz i gotować przez 10 minut mieszając od czasu do
czasu. Chleb powinien się rozpaść.
Zmiksować. Doprawić do smaku
Podawać z serem
Ja akurat miałam domowej roboty.
Oprócz chleba przydałby się czosnek

1 cebula
600 – 700 ml wywaru1 papryczka chili świeża (można wyrzucić pestki)
1 łyżka oliwy
Pół łyżeczki papryki
Świeży tymianek – same listki

Pieprz i ciut soli
Starty ser – rodzaj zależy od osobistych upodobań i zawartości lodówki
U nas był parmezan zmieszany z white chesire
Cebulę i czosnek pokroić, nie musi być bardzo drobno bo i tak zupa będzie miksowana.
Na rozgrzany olej wrzucić chili, czosnek, cebulę i tymianek, przesmażyć. Chleb pokruszyć
lub pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wywarem i doprawić papryką.
Doprowadzić do wrzenia, przykręcić gaz i gotować przez 10 minut mieszając od czasu do
czasu. Chleb powinien się rozpaść.
Zmiksować. Doprawić do smaku
Podawać z serem
